În cadrul proiectului FLUVIMAR – Cercetare de excelență, GeoEcoMar a organizat în perioada 12-16 iulie 2020, la Murighiol, în Delta Dunării, pe trei pontoane, Școala de vară ”Sisteme vechi și actuale marine – deltaice – fluviale”. Proiectul FLUVIMAR – Cercetare de excelență este finanțat de Ministerul Educației și Cercetării (Contract 8PFE/2018).
Obiectivul principal al reuniunii a fost inițierea viitorilor cercetători în domeniul geo-științelor în general, și, în special, în geo-ecologia sistemului fluviu – deltă – mare. În afară de prezentările teoretice, tinerii cercetători de la GeoEcoMar, alături de cercetătorii seniori, au prezentat realizări și concepte din domeniul geologiei marine și geo-ecologiei.
Școala de vară a reunit 25 de participanți – studenți, masteranzi și doctoranzi. Au prezentat cercetători științifici de la GeoEcoMar (sediul central din Bucureşti și sucursala Constanța), Institutul Geologic al României, precum și Universitatea din Bucureşti (Facultatea de Geologie și Geofizică). Studenții, masteranzii și doctoranzii participanți au fost de la Universitatea Bucureşti (Facultatea de Geologie și Geofizică și Facultatea de Geografie), Universitatea Politehnică Bucureşti, Institutul de Biologie al Academiei Române, Universitatea Ovidius din Constanța și Universitatea Maritimă Constanța.
În afara activităților teoretice, școala de vară FLUVIMAR a cuprins și activități practice în aer liber, care s-au desfășurat pe brațul Sf. Gheorghe. Cu acest prilej, au fost analizate aspecte geo-ecologice și biologice în cadrul unor ieșiri pe teren în lacuri (Isaccea, Isăccel, etc.), dar și pe canalul principal al brațului Sf. Gheorghe, de la Murighiol și până la vărsare. Deplasarea pe traseul Murighiol – Sf. Gheorghe și retur a fost făcută cu bărci și cu nava Istros a GeoEcoMar.