Nave

IOSIN Mare Nigrum este inclusă în lista instalațiilor românești de interes național.
În componența IOSIN Mare Nigrum intră nava de cercetare marină multifuncțională „MARE NIGRUM” și nava de cercetări fluviale și costiere „ISTROS”.

MARE NIGRUM

Nava de cercetare marină multifuncțională „MARE NIGRUM” reprezintă elementul central al infrastructurii de cercetare marină a României, fiind singura de acest fel la nivel național.

Datorită dotărilor de care dispune, ”Mare Nigrum” ocupă o poziție de vârf la nivelul Mării Negre, fiind inclusă, prin Hotărârea de Guvern Nr.1428/2004, în Lista instalațiilor și obiectivelor speciale de interes național.

ISTROS

Nava de cercetări fluviale și costiere „Istros”, modernizată integral în 2019, reprezintă un element esențial în activitatea de cercetare a GeoEcoMar.

HALMYRIS

Pontonul laborator „Halmyris” a intrat în posesia GeoEcoMar în anul 1996, în urma unui transfer fără plată de la Ministerul Apărării Naționale către Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar. El se află acostat în localitatea Murighiol (Uzlina) din județul Tulcea.

Pontonul laborator „Halmyris” a fost modernizat integral în anul 2016.

Pin It on Pinterest

Share This