Noutăți

ARHIVA: 2024
ARHIVA: 2023
ARHIVA: 2022
ARHIVA: 2021
ARHIVA: 2020
ARHIVA: 2019
ARHIVA: 2018

Conferința online „Opportunities and Challenges for CCUS Development in Romania”

11.04.2022

La data de 11 aprilie 2022, începând cu ora 12, GeoEcoMar și SNSPA București organizează conferința online „Opportunities and Challenges for CCUS Development in Romania” pentru prezentarea la nivel regional a rezultatelor proiectului Strategy CCUS (2019-2022), un proiect Horizon2020 finanţat de Comisia Europeană.

 Într-o abordare multidisciplinară, proiectul vizează dezvoltarea tehnologiilor de captare, utilizare şi depozitare a dioxidului de carbon industrial (Carbon Capture, Utilisation and Storage, CCUS), un ansamblu de tehnologii proiectate pentru reducerea încălzirii globale și tranziţia către obiectivele europene de emisii zero de carbon.

Coordonat de centrul de cercetare BRGM din Franţa, proiectul a combinat experienţa partenerilor din cercetare şi industrie din zece ţări europene, aducând în prim plan scenariile CCUS şi rezultatele evaluării acestora din punct de vedere tehnic şi socio-economic pentru fiecare regiune din cele opt regiuni europene luate în considerare.

Evenimentul, coordonat de dr. Constantin Sava şi dr. Alexandra Dudu din partea GeoEcoMar și de prof. dr. Diana-Maria Cismaru din partea SNSPA București, va reuni experți din domeniul geologiei, industriei, cercetării academice, precum şi reprezentanți ai societății civile și ai comunităților locale, care vor discuta perspectivele de evoluție și de implementare a CCUS în România.

https://www.strategyccus.eu/

 

Pin It on Pinterest

Share This