Noutăți

ARHIVA: 2024
ARHIVA: 2023
ARHIVA: 2022
ARHIVA: 2021
ARHIVA: 2020
ARHIVA: 2019
ARHIVA: 2018

DOORS- un nou proiect H2020 coordonat de către GeoEcoMar

15.01.2021

Comisia Europeană a declarat câștigătoare propunerea: “Developing Optimal and Open Research Support for the Black Sea” (acronim DOORS). DOORS devine astfel cel mai recent proiect științific care are ca scop implementarea Agendei Strategice de Cercetare – Inovare a Mării Negre la nivelul întregului bazin maritim. Propunerea a fost depusă în două etape în cadrul apelului H2020-BG-2018-2020 și are cel mai mare buget câștigat în România până acum de o acțiune de tip RIA – 9.000.000 Euro.

Sub coordonarea GeoEcoMar, DOORS reunește 37 de parteneri – institute și centre de cercetare, universități și companii private – din 17 țări europene, precum și organizații internaționale de tip ERIC.  Proiectul va armoniza cercetarea și va furniza infrastructura pentru a înțelege mai bine Marea Neagră, caracteristicile ecosistemelor caracteristice, va dezvolta cadrul pentru a sprijini Creșterea Albastră și dezvoltarea start-up-urilor și va oferi fundamentul științific necesar factorilor politici în luarea deciziilor.

DOORS va implementa trei programe de lucru:
a) un ”Sistem de Sisteme” pentru mai buna cunoaștere a caracteristicilor Mării Negre, pentru studiul detaliat al acesteia, prin metode de lucru compatibile la nivelul întregului bazin – și deschiderea accesului la informațiile obținute spre toate categoriile de utilizatori;
b) un accelerator de Creștere Albastră pentru a sprijini companiile din domeniul Economiei Albastre;
c) transferul de cunoștințe și instruire pentru dezvoltarea resursei umane.

Pin It on Pinterest

Share This