Noutăți

ARHIVA: 2024
ARHIVA: 2023
ARHIVA: 2022
ARHIVA: 2021
ARHIVA: 2020
ARHIVA: 2019
ARHIVA: 2018

Edupedu.ro – Adoptarea Regulamentului Net-Zero Industry Act al UE – un mare pas înainte pe drumul spre decarbonizarea industriei europene

20.06.2024

După mai bine de un an de la publicarea propunerii de regulament privind industria care contribuie la obiectivul zero emisii nete, ca parte a Planului Industrial al Pactului Verde European, Comisia Europeană a adoptat recent, prin votul Consiliului European, documentul numit Regulamentul Net-Zero Industry Act. Imediat după votul final, Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat adoptarea, spunând că UE are acum un mediu de reglementare care permite extinderea rapidă a producției de tehnologii curate. „Documentul creează cele mai bune condiții pentru acele sectoare din industrie care sunt esențiale pentru atingerea obiectivului zero emisii nete până în 2050”, a precizat Ursula von der Leyen.

Adoptarea Regulamentului va duce la reducerea dependenței consumatorilor europeni de combustibili fosili, cât și a nevoii de a achiziționa tehnologii curate de la producători din afara Uniunii. Obiectivul său principal este crearea unui sistem energetic mai sigur, cu surse de energie la prețuri accesibile și produse domestic, care să înlocuiască importurile de combustibili fosili.

Pin It on Pinterest

Share This