Noutăți

ARHIVA: 2024
ARHIVA: 2023
ARHIVA: 2022
ARHIVA: 2021
ARHIVA: 2020
ARHIVA: 2019
ARHIVA: 2018

EROVMUS Annual Meeting, Constanta, Romania

27.09.2023

În perioada 25-26 septembrie 2023 s-a desfășurat la Constanța întâlnirea anuală în cadrul proiectului EROVMUS. La întîlnire, desfășurată în sistem hibrid, au participat reprezentanți ai ai tuturor organizațiilor din consorțiu.

În cadrul acestei întâlniri au fost prezentate de către fiecare partener din cadrul consorțiului progresele realizate în primul an de derulare al proiectului. Întâlnirea a fost deschisă de coordonatorul proiectului dr. Jacek Beldovski (IO-PAN), care a prezentat sumar stadiul actual al cercetărilor din cadrul proiectului. Au urmat prezentările progreselor înregistrate în fiecare pachet de lucru, fiecare prezentare fiind urmată de o sesiune de discuții.

În cadrul pachetului de lucru 5, repectiv Tests and calibrations, reprezentanții GeoEcoMar, IO-PAN și ai Port Ostende au prezentat progresele realizate în ceea ce privește calibrarea și testarea în condiții de laborator a senzorilor și camerelor video a propriilor echipamente ROV. Fiecare dintre cei trei parteneri a prezentat planificarea testării celor trei ROV-uri în condițiile de pe teren. A fost puse la punct detaliile fiecărei campanii de teren, respectiv expedițiile oceanografice din Marea Baltică (IO-PAN) și Marea Neagră (INCD GeoEcoMar) organizate în 2023. De asemenea s-a realizat și o planificare a campaniilor de teren ce de vor desfășura în 2024, în acvatoriul portului Ostende (Belgia) și, din nou, în Marea Neagră (GeoEcoMar).

Pin It on Pinterest

Share This