Noutăți

ARHIVA: 2024
ARHIVA: 2023
ARHIVA: 2022
ARHIVA: 2021
ARHIVA: 2020
ARHIVA: 2019
ARHIVA: 2018

Euronews.ro – Plasticul din noi, un risc pentru sănătate.

07.12.2023

„Un card bancar. Aceasta este cantitatea de plastic pe care o înghițim fiecare dintre noi într-o săptămână. Fie prin mâncare, apă sau chiar și aer. Bineînțeles, nu îl vedem. El este microplastic și se află peste tot în jurul nostru, până și în legumele pe care le mâncăm. Cum ajunge acolo? Tot din mâinile noastre. De multe ori când mergem în natură vedem asta. Gunoaie și plastice lăsate în păduri sau pe malurile apelor.

Aproximativ 50 de tone de microplastic sunt purtate pe apele Dunării de pe t…
Informaţiile publicate de <a href=”https://euronews.ro”>euronews.ro</a> pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.”

Rezultatele prezentate de către cercetătorul GeoEcoMar au fost obținute în cadrul proiectelor DOORS și AMBIACVA, cât și în cadrul unui proiect din cadrul Programului Nucleu.

Articolul poate fi citit în întregime la https://www.euronews.ro/articole/plasticul-din-noi-un-risc-pentru-sanatate-in-fiecare-saptamana-mancam-cinci-grame

Pin It on Pinterest

Share This