Noutăți

ARHIVA: 2024
ARHIVA: 2023
ARHIVA: 2022
ARHIVA: 2021
ARHIVA: 2020
ARHIVA: 2019
ARHIVA: 2018

MEDIAFAX.RO – România conduce proiectul de infrastructuri DANUBIUS – RI

18.07.2018

Rolul de lider în dezvoltarea proiectului de infrastructură de cercetare distribuită pan-europeană DANUBIUS – RI a fost preluat de România, se arată într-un comunicat de presă de miercuri, emis de consorţiul DANS.
DANUBIUS – RI (altfel denumit şi Centrul Internaţional de Studii Avansate pentru Sisteme Fluviu – Mare) ar urma să cuprindă şi alte 11 supersite-uri, precum bazinul fluvial al Râului Tay şi Estuarul Tamisei (Marea Britanie), Rinul Mijlociu şi Estuarul Elbei (Germania), Dunărea de mijloc – Szigetkoz (Ungaria), Dunărea de sus (Austria) şi multe altele.
Ca parte a acestui proiect de infrastructură, România are obligaţia asumată de construire a trei componente: Centrul Ştiinţific Internaţional de la Murighiol (Hub-ul DANUBIUS-RI), Centrul de Date DANUBIUS-RI şi zona de studiu (supersite-ul) Delta Dunării. Rolul coordonării activităţii părţii române revenindu-i Consorţiului DANS.
Acesta este format din Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice Bucureşti (care este şi lider de proiect), Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare ”Delta Dunării”, Universitatea ”Dunărea de jos” din Galaţi şi Institutul de Geodinamică ”Sabba Ştefănescu” din cadrul Academiei Române.
Este, de asemenea, şi un proiect finanţat de către Ministerul Cercetării şi Inovării.
10
1 Share
Like

 

Comment
Share

Pin It on Pinterest

Share This
Sari la conținut