Noutăți

ARHIVA: 2024
ARHIVA: 2023
ARHIVA: 2022
ARHIVA: 2021
ARHIVA: 2020
ARHIVA: 2019
ARHIVA: 2018

Radio România Actualități – Marea Neagră, „în continuare o necunoscută pentru cei mai mulți dintre cei care trăiesc în vecinătatea ei”

22.04.2024

Institutul bucureștean GeoEcoMar de cercetări în domeniul geologiei și geoecologiei marine organizează o conferință dedicată proiectului cu tema „Viitorul Mării Negre – știință, prosperitate și oameni”.

La conferință vor fi abordate subiecte precum evoluția așa numitei „economii albastre” (a mărilor și oceanelor), crearea unui ”geamăn digital” al Mării Negre, formarea profesională a celor ce prezintă în fața autorităților impactul pe care mările lumii o au asupra vieții și bunăstării oamenilor, susținerea factorilor decidenți pentru un mediu marin sănătos și productiv.

Într-un interviu pentru Radio România Actualități, directorul institutului GeoEcoMar Adrian Stănică spune că Marea Neagră a fost foarte aproape de un scenariu sumbru în care ar fi putut deveni o mare „lipsită de viață”. A intervenit însă hazardul istoric și Marea Neagră, așa cum o știm, a trecut peste acest moment dificil – însă amenințările la adresa ei nu au dispărut. De aceea, afirmă Adrian Stănică, e important ca oamenii să fie instruiți pentru a nu mai ajunge în situații de criză similare.

https://www.romania-actualitati.ro/stiri/life-style/marea-neagra-in-continuare-o-necunoscuta-pentru-cei-mai-multi-dintre-cei-care-traiesc-in-vecinatatea-ei-id192042.html

Pin It on Pinterest

Share This