Noutăți

ARHIVA: 2024
ARHIVA: 2023
ARHIVA: 2022
ARHIVA: 2021
ARHIVA: 2020
ARHIVA: 2019
ARHIVA: 2018

Radio România Cultural – Ziua internațională a Mării Negre

01.11.2018

Ziua internaţională a Mării Negre este sărbătorită în fiecare an, la 31 octombrie. Aceasta este data la care, în anul 1996, cele şase ţări riverane Mării Negre, respectiv Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia şi Ucraina, au semnat Planul Strategic de Acţiune pentru Marea Neagră, document ce conţine cel mai complet set de strategii şi măsuri pentru salvarea şi reabilitarea Mării Negre.

La sfârșitul secolului XX, Marea Neagră a fost caracterizată de către experți drept cea mai poluată mare a lumii, deoarece în secolul trecut a suferit deteriorări puternice ale condițiilor de mediu datorate, în cea mai mare parte, eroziunii costiere, eutrofizării, insuficientei tratări a apelor uzate, introducerii de specii exotice, pierderii de habitate și managementului neadecvat.

Dan Stoica în dialog cu dr. Adrian Stanica, director general al Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina – GeoEcoMar – https://radioromaniacultural.ro/ziua-internationala-a-marii-negre/

Pin It on Pinterest

Share This