Noutăți

ARHIVA: 2024
ARHIVA: 2023
ARHIVA: 2022
ARHIVA: 2021
ARHIVA: 2020
ARHIVA: 2019
ARHIVA: 2018

Webinar-ul „Provocări privitoare la zona costieră și cea marină: învățând din experiențele Thailandei și României”

12.07.2021

La 8 iulie 2021, Ambasada Regatului Thailanda la București a organizat împreună cu Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină (GeoEcoMar) webinar-ul „Provocări privitoare la zona costieră și cea marină: învățând din experiențele Thailandei și României”, al cărui scop a fost acela de a iniția cooperarea dintre cele două țări în domeniul gestionării durabile a zonelor costiere.
Seminarul web a vizat promovarea schimbului de experiență și cunoștințe în rândul cercetătorilor thailandezi și români cu privire la gestionarea durabilă a zonelor de coastă, cum ar fi dezvoltarea tehnologiei sistemului de avertizare timpurie, prevenirea eroziunii litorale folosind protecții naturale de coastă, dezvoltarea sistemului de monitorizare a acestor zone, precum și identificarea preliminară a unor potențiale subiecte de interes științific comun, care ar putea oferi oportunități pentru viitoare proiecte comune de cercetare în contextul cooperării Asia-Europa.
Excelența sa, domnul Chairat Porntipwarawet, ambasadorul Thailandei în România, a deschis seminarul web subliniind importanța cooperării dintre Thailanda și România în realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Au participat experți și cercetători din Thailanda și România – Dr. Pinsak Suraswadi, Inspector General la Ministerul Resurselor Naturale și Mediu din Thailanda, Profesorul universitar Dr. Ponlachart Chotikarn, Director al Institutului de Resurse Marine și de Coastă și membru al Coastal Oceanography and Climate Change Research Center (COCC) din cadrul Universității Prince of Songkla, profesorul universitar Dr. Sompratana Ritphring, lector la Facultatea de ingineria resurselor de apă din cadrul Universității Kasetsart, profesorul universitar Dr. Tanuspong Pokavanich, lector la Facultatea de Acvacultură din cadrul aceleiași universități, Dr. Viorel Vulturescu, Director al Departamentului de Cooperare Internațională din cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării din România, Profesorul Dr. Adrian Stănică, Director General al GeoEcoMar și profesorul universitar Dr. Gheorghe Viorel Ungureanu, Director General Adjunct al GeoEcoMar. Au mai participat și reprezentanți ai unor agenții thailandeze din domeniu, și anume Agenția de Geo-informatică și Dezvoltare a Tehnologiei Spațiale (organizație publică), Institutul de cercetare și dezvoltare a resurselor marine și de coastă, Departamentul de resurse marine și de coastă și Oficiul pentru resurse naturale, politica și planificarea mediului ( ONEP).

Pin It on Pinterest

Share This