Noutăți

ARHIVA: 2024
ARHIVA: 2023
ARHIVA: 2022
ARHIVA: 2021
ARHIVA: 2020
ARHIVA: 2019
ARHIVA: 2018

Workshop – “O abordare diferită în domeniul educației ecologice: Conectarea tinerilor ambasadori la misiunea de Creștere Albastră

06.05.2021

Workshop – “O abordare diferită în domeniul educației ecologice: Conectarea tinerilor ambasadori la misiunea de Creștere Albastră
Ieri, 5 mai, GeoEcoMar a organizat un atelier dedicat educației ecologice a generațiilor tinere. Evenimentul a avut loc la Constanța și a contribuit la o mai bună înțelegere a misiunii de Creștere Albastră a Mării Negre pentru: sprijinirea mediului albastru în bazinul Mării Negre prin cooperare și schimb de cunoștințe. La atelier au participat elevi, reprezentanți ai ONG-urilor și tineri cercetători. Prezentările, ale căror limbaj și ilustrații au fost în conformitate cu vârsta copiilor (de la 7 la 14 ani) au fost realizate de Selma Menabit (cercetator-biolog la GeoEcoMar și Black Sea Young Ambassadors), Bianca Pavel, cercetator-biolog la GeoEcoMar și organizator al acestui eveniment European Maritime Day (EMD) în România, și reprezentanți ai ONG-ului Natura-Z. Prezentările au cuprins următoarele subiecte: caracteristicile unice ale Mării Negre, biodiversitatea, impactul negativ al deșeurilor marine și pescuitul excesiv, o introducere asupra conceptului de creștere albastră.
Schimbul de cunoștințe și idei, sensibilizarea cu privire la provocările legate de mediu și creșterea albastră a Mării Negre sunt modalitățile cele mai potrivite de îmbunătățire a atitudinilor viitoare ale copiilor față de protecția mediului.
Tinerii participanți au fost invitați la un concurs de desene și/sau fotografii pe un subiect ales: “Curățăm marea și fundul mării” sau “Locuri de muncă din domeniul marin”.

Pin It on Pinterest

Share This