Noutăți

ARHIVA: 2024
ARHIVA: 2023
ARHIVA: 2022
ARHIVA: 2021
ARHIVA: 2020
ARHIVA: 2019
ARHIVA: 2018

ZIUA de Constanța -Nava de cercetări fluviale și costiere „Istros”, recondiționată de Institutul Național GeoEcoMar (document)

16.10.2018

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar intenționează să recondiţioneze nava de cercetări fluviale și costiere „Istros”, construită în anul 1986.

În acest sens, va fi organizată și desfășurată o procedură de achiziții publice pentru atribuirea contractului „Servicii de recondiţionare a navelor sau a ambarcaţiunilor. Lucrări privind extindere laborator cercetare pupă, modernizare cabine cercetători, reconstrucție cabină comandă și pupitru de navigație, achiziție 2 bucăți vinciuri lansare – recuperare echipamente“. Valoarea estimată a contractului este de 1.176.470,58 de lei.

Ofertele pot fi depuse până pe data de 5.11.2018, ora 15:00, urmând să fie deschise în aceeași zi. Ofertantul va demonstra că, în ultimii 3 ani de la data limita de depunere a ofertelor, a prestat servicii similare. Prin servicii similare se înțeleg: servicii de reparații și întreținere a navelor prestate de operatorul economic sau asocierea de operatori economici.

La preluarea navei de către INCD GeoEcoMar în anul 1996, au fost efectuate unele transformări de la proiectul inițial, și anume: în locul magaziei de marfă au fost construite 6 cabine pentru cercetători; în spatele cabinei de comandă a fost construit un laborator mobil. Acesta se va prelungi până la ultima coastă din pupa navei prin această investiție. În anul 2012, au fost efectuate lucrări de remotorizare a navei și anume: înlocuire motoare principale (2 bucăți), înlocuit un diesel generator; înlocuit reductoarele inversoare (2 bucăți), înlocuit elicex (2 bucăți), recondiționat TPT (tabloul principal de distribuție). Nava are la bord trei tipuri de laboratoare: laborator de chimie, laborator de geofizică, laborator multifuncțional pupă. Caracteristici tehnice ale navei: lungime – 32 m, lățime – 6,90 m, pescaj – 1,25 m, deplasament – 175 t; propulsie – 2 motoare de 420 CP fiecare; putere electrică – 2×35 kVA.

Iată ce lucrări de construcții și reamenajări vor fi executate!

În cadrul proiectului vor fi executate următoarele lucrări de construcții și reamenajări: execuţie, construcție și montaj laborator mobil studiu conform documentație avizată ANR; andocarea navei, utilități şi staţionare pe doc pe durata executării lucrărilor de construcție a laboratorului; sablat SA2 suprastructură – 110 mp; vopsit suprastructură x 2 straturi – 110 mp; schimbat rame și ferestre timonerie; demontarea vechilor instalaţii de tubulaturi sau electrice care nu se mai folosesc; lucrări structurale privind construcția cabinelor de locuit pentru cercetători și echipaj (inclusiv instalații electrice, sanitare, scurgeri, echipamente de încălzit electrice, mobilier, izolații și căptușeli pereți) pentru un număr de 9 cabine (6 cabine cercetători x 10 locuri și 3 cabine echipaj x 6 locuri).

Toate cabinele vor fi dotate cu mobilier nou precum: pat, saltea lenjerie, dulap haine(individual/persoană). Pe lângă acestea se vor construi 4 băi și 2 toalete. La acestea se adaugă schimbarea poziției portalului hidraulic rabatabil pupă. Se va schimbă poziția acestuia din pupă către bordul Tb (se va desființa gruiul pupă Tb și se va monta în locul acestuia). Acest portal va lucra împreună cu vinciul electric pupă (se va stabili un traseu adecvat al sârmei de la vinci către portal pentru lucru în siguranță). Vor fi achiziționate 2 bucăți vinciuri 2,5 tf care se vor instala pe coloanele bigilor prova. Acestea vor deservi individual cele două bigi în vederea lansării la apă și recuperări de diferite echipamente.

Responsabili de atribuirea licitației

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante, responsabile de atribuirea contractului, sunt: Adrian Stănică – director general, Ana Olteanu – director economic, Ștefan Nabi Florescu – director departament Nave, Florentina Gheorghiță – consilier juridic, Gianina Rachită – Biroul Achiziții.

Pin It on Pinterest

Share This