Personal

Drd. Andra BUCȘE, ACS

Colectiv Geochimie

Andra Bucșe și-a început activitatea de cercetare în anul 2017 la GeoEcoMar (laborator geochimie), în cadrul proiectului “Strategie și acțiuni pentru pregătirea participării naționale la proiectul DANUBIUS-RI  – DANS” contribuind la realizarea schiţelor tehnice pentru laboratoarele de hidrochimie, hidrologie și geochimie amplasate în viitorul hub al rețelei DANUBUIS-RI, realizând, de asemenea, analize biologice (clorofilă) și analize chimice (contaminanți anorganici de tipul metale grele, oxizi ai metalelor – XRF și mercur – DMA 80).

În prezent este implicată în mai multe proiecte naționale și internaționale ocupându-se cu analiza poluanților anorganici din apă, sedimente și biotă din mediul marin și dulcicol, prin utilizarea spectrometriei de fluorescență cu raze X și a spectrofotometriei de absorbție atomică. De asemenea se ocupă și cu determinarea pigmenților fotosintetici și a nutrienților din probe de apă prin spectrofotometrie UV-VIS.

  • Bucse, D. Vasiliu, S. Balan, O. C. Parvulescu, T. Dobre, 2020, “Heavy Metals Spatial Distribution and Pollution Assessment in the Surface Sediments of the North-Western Black Sea Shelf”, Revista de Chimie, vol 71, no 4, In Press
  • Vasiliu, M. Muresan, D. Secrieru, S. Balan, A. Bucse, 2017, „Spatial distribution of chlorophyll a and phaeopigments a and the relationships with zooplankton community in the western Black Sea”, magazine (Geo-Eco-Marina – No.23 / 2017).

Pin It on Pinterest