Personal

Maria Ionescu este inginer geolog cu background în petrol și gaze și masterat în Protecția Mediului Marin la Universitatea din Bangor, UK, cercetător științific la GeoEcoMar din 2016, în cadrul departamentului care se ocupă de cercetări și management costier. Aici, pe lângă studiile de morfodinamică costieră sezoniere și anuale a fost implicată în eforturile de a dezvolta și implementa metode noi și inovatoare de protecție costieră verde în delte și zone costiere.

În prezent este doctorand la Facultatea de Geologie și Geofizică din București, cu teza de doctorat “Dinamica sedimentelor din zona costieră sub influența vegetației. Aplicații în Delta Dunării și la litoralul românesc al Mării Negre” sub coordonarea Prof. Dr. Ing. Corneliu Dinu (♱).

A făcut parte din unitatea de management a fazei pregătitoare a proiectului DANUBIUS-RI (Centrul Internațional de Studii Avansate al Sistemelor Fluviu-Mare) faza pregătitoare încheiată în noiembrie 2019 și a participat ca cercetător în proiectele PC7 și ORIZONT 2020: FAST,  RISES-AM și  HYDRALAB+.

Maria S. Ionescu, Stephanie E. Wilson, Edward J. Evans, Jellyfish stranding observations around the Isle Of Anglesey in the summer of 2014, GeoEcoMarina, No.22/2016

de Vries, M., Moeller, I., Peralta, G., Morris, E., Stanica, A., Scrieciu, A., … van Wesenbeeck, B. (2018). Earth observation and the coastal zone: from global images to local information. In R. Ayazi, I. d’Auria, A. Tassa, & J. Turpin (Eds.), The ever growing use of Copernicus across Europe’s regions : A selection of 99 user stories by local and regional authorities (pp. 148-149). European Commission, NEREUS, European Space Agency.

H2020 DANUBIUS-PP Consortium (2019) Science and Innovation Agenda of DANUBIUS-RI – The International Centre for Advanced Studies on River-Sea System

H2020 ENVRI-FAIR (Environmental research infrastructures building FAIR services for research, innovation and society.

Pin It on Pinterest