Colectiv Cercetări interdisciplinare ale mediului fluvial

 Personal:

Colectivul de Cercetări interdisciplinare ale mediului fluvial realizează studii complexe pentru evaluarea impactului generat de schimbările globale și intervențiile antropice asupra calității mediului  dunărean și a principalilor afluenți. Aceste studii urmăresc evoluțiile actuale ale parametrilor fizico-chimici ai apei și sedimentelor, comparând valorile înregistrate în teren cu valorile istorice existente în baza de date a INCD GeoEcoMar.

Obiectivele colectivului urmăresc și dezvoltarea unui management integrat pentru zonele pilot din sectorul românesc al Dunării (zone expuse riscului la inundații, zone expuse eroziunii accentuate, zone cu potențial pentru implementarea “soluțiilor verzi”, zone cu probleme pentru navigație, etc.), prin aplicarea unor metodologii complexe de investigare.

Principalele activități ale colectivului constau în realizarea de studii de teren și analize specifice de laborator, menite să identifice parametrii fizico-chimici ai apei și ai sedimentelor de pe fundul albiei Dunării și ai principalilor afluenți, precum și procesarea și interpretarea rezultatelor de teren și de laborator.

Pin It on Pinterest