Departament DANUBIUS-RI

 Personal:

Activitatea departamentului DANUBIUS-RI are ca obiectiv principal coordonarea tuturor activităților GeoEcoMar legate de pregătirea, realizarea și funcționarea DANUBIUS-RI. Activitățile pregătitoare se referă la coordonarea și/sau participarea la elaborarea documentațiilor și studiilor necesare construirii componentelor românești ale DANUBIUS-RI – Hub-ul de la Murighiol, Supersite-ul Delta Dunării și Centrul de date. Acestea sunt: Nota de fundamentare, Tema de proiectare, Studiul de fezabilitate și Proiectele Tehnice de execuție pentru Stațiile de cercetare în teren si Punctele de observație din Supersite-ul Delta Dunării, laboratoarele de geoștiințe din cadrul Hub-ului și Centrul de date.

În faza de construcție, Departamentul DANUBIUS-RI va organiza desfășurarea procedurilor de achiziție de echipamente și servicii de construcție pentru Supersite-ul Delta Dunării și a echipamentelor de laborator specifice domeniului geoștiințelor pentru Hub. Departamentul va urmări îndeplinirea angajamentelor DANUBIUS-RI față de celelalte infrastructuri ESFRI (ICOS, EPOS). Totodată, departamentul va asigura legătura cu partenerii externi ai DANUBIUS-RI și va contribui la realizarea procedurilor de lucru standardizate la nivel de infrastructură cuprinse in DANUBIUS Commons.

În faza de operaționalizare, departamentul va implementa regulile de acces transnațional la Supersite și la laboratoarele de geoștiințe din Hub conform politicilor DANUBIUS-RI și va participa la administrarea curentă a acestora.

Pin It on Pinterest