ECO-BASE își propune să dezvolte modele de fluxuri de venituri probabile (prospective) și modele de afaceri pentru CO2-EOR în Europa de Sud-Est și prin urmare, să sprijine implementarea CCUS pe scară largă în regiune. Proiectul se desfășoară pe plan local în trei țări din Europa de Sud-Est: Turcia, România și Grecia, cu sprijinul TNO Olanda și IRIS Norvegia.
Director de proiect: Dr. Constantin SAVA
Documents:
ECO-BASE va avea acces la potențialul EORStore prin următoarele activități:
Proiectul se bazează ferm pe experiența existentă a partenerilor proiectului, pe colaborarea lor pe termen lung prin intermediul CO2GeoNet, pe acordurile bilaterale (Grecia-Turcia) și pe proiectele în derulare (de ex. H2020 ENOS).
Obiectivul ECO-BASE este de a elabora foi de parcurs detaliate și integrate pentru CCUS, inclusiv EORStore (stocarea CO2 prin injecție de CO2 în zăcăminte de petrol ca metodă de recuperare secundară), în Europa de Sud-Est. Foile de parcurs se vor baza pe datele disponibile despre surse și zăcăminte și vor fi susținute de ingineria de optimizare și de modelarea economică / fiscală.
Proiectul va analiza mai multe emițători pentru lanțurile de valori ale utilizatorilor finali și fluxurile de venituri potențiale în Europa de Sud-Est prin furnizarea de foi de parcurs ca pregătire pentru aplicații pilot, ridicând astfel componentele de stocare și utilizare ale lanțului valoric CCUS în SEE la TRL 4-5.
Fișele de parcurs rezultate vor include calea de urmat la nivel tehnic, juridic, economic și public pentru CCUS în general și EORStore în mod specific. Cazurile vor servi și ca exemplu pentru aplicarea la nivel european a CCUS.